Mgr. Petr Krňák

Politická příslušnost: Strana zelených

Zaměstnání: učitel

Proč kandiduji: Oblasti, ve kterých mohu pomoci, jsou dostupné a kvalitní školství, zdravé a bezpečné prostředí pro děti i dospělé, dobré podmínky pro trávení volného času pro všechny generace.

Další informace: Narodil jsem se před 53 lety v Litoměřicích a mimo několika let učitelování v Polepech a Roudnici nad Labem jsem našemu městu věrný. Zájem o přírodu mě dostal až na Univerzitu Karlovu - obor učitelství biologie a matematiky. První kontakty s problematikou ochrany přírody a životního prostředí, organizací Brontosaurus a Českým svazem ochránců přírody, mě ovlivnily na celý život. Základní škola, kde učím více jak 20 let se pyšní titulem EKOŠKOLA. Podmínkou udělení titulu je mimo jiné dobře fungující spolupráce žáků, učitelů i dalších zaměstnanců. Většinu zbývajícího času trávím se svou rodinou, nejraději venku, na výletech, na kole, na lyžích. Protože mi není lhostejné, jak se v našem městě žije, pomáhám svými zkušenostmi v poradních orgánech Rady města - Komisi výchovy a vzdělávání.