Mgr. Mikuláš Peksa

Politická příslušnost: Piráti

Zaměstnání: poslanec, programátor, biofyzik

Proč kandiduji: Chci propojit litoměřickou komunální politiku s politikou na celostátní úrovni. O našem městě, jeho problémech i přednostech by mělo být v poslanecké sněmovně slyšet.

Další informace: Mikuláš Peksa je místopředsedou Pirátské strany a garantem zahraničně-politického programu Pirátů. Vystudoval Gymnázium Christiana Dopplera a Biofyziku na Matematicko-Fyzikální fakultě UK. V průběhu studia se specializoval na využití jaderné magnetické rezonance pro výzkum dynamiky tekutin v porézních materiálech. Před zvolením do poslanecké sněmovny pracoval jako programátor a správce linuxových serverů.

Angažuje se v mezinárodních aktivitách Pirátů a tvorbě mezinárodně-politického programu. Mezi jeho zájmy patří kromě přírodních věd a IT také historie, filozofie, mezinárodní politika, LARPy a RPG.