Mgr. Jana Haslingerová

Politická příslušnost: nezávislá za Zelené

Zaměstnání: školní psycholožka

Proč kandiduji: Protože je pro mne samozřejmé zajímat se o to, kde žiji, o lidi i prostředí. O své kořeny, místo, odkud pochází moji předkové a kde budou žít mé děti a snad i vnuci. Protože jsou hodnoty, které považujeme za samozřejmé, jako slušné mezilidské chování, čistá voda a vzduch, a já si myslím, že je potřeba se o ně starat a chránit je.

Další informace: V Litoměřicích žiji od svých 10 let. Pracuji v pedagogicko-psychologickém poradenství, momentálně na základních školách v našem kraji jako školní psycholožka. Denně se setkávám s problémy žáků, rodin, učitelů i samotného vzdělávacího systému. Snažím se věci měnit k lepšímu v mantinelech daných současným pojetím školy. Pracuji také průběžně v poradenství, zejména pro partnerské problémy a pro vývoj dítěte od narození přes batole, předškolní výchovu až ke školní zralosti. Pracovala jsem v prvním mateřském centru v Litoměřicích, vedla jsem vlastní kurzy pro rodiče a cvičení pro batolata a laktační poradenství. Své znalosti si neustále doplňuji v souladu s nejnovějšími poznatky v mém oboru. Blízké je mi myšlení v souvislostech a tedy i uvažování „ekologické“, v původním širším významu.

Co mohu nabídnout: V zastupitelstvu bych ráda nabídla své zkušenost ze školství a individuálního poradenství, znalost vzdělávacích potřeb a bariér, a svou zkušenost z práce s učiteli, žáky, matkami a s rodinami. Chci se zasadit, aby v Litoměřicích dobře fungovalo mateřské centrum a poradenské a preventivní služby.