Mgr. Helena Učíková Lendacká

Politická příslušnost: nezávislá za Zelené

Zaměstnání: pedagožka, trenérka paměti, spolek Lipen

Proč kandiduji: Chci podpořit Stranu zelených, její program a cíle, se kterými souzním – čisté a bezpečné město pro naše děti, rozvoj komunitního života, zdravé životní prostředí. Velmi bych si přála zrušení hazardu v našem městě, nejen jeho omezování. Patologické hráčství způsobuje mnoho finančních a psychických škod nejen samotnému hráči, hráčce, ale také jejich okolí a celé rodině, hlavně dětem, které jsou v této nezáviděníhodné situaci nevinně. Gamblerství samozřejmě způsobuje problémy nejen zasaženým rodinám, ale i celé společnosti, jde ruku v ruce s chudobou a v moderní společnosti by pro něj proto nemělo být místo.

Další informace: Vystudovala jsem Anglický jazyk a Výtvarnou výchovu na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, věnuji se vzdělávání dospělých a dětí, organizuji aktivity spolku LiPen působícího při litoměřické knihovně. Jsem certifikovanou trenérkou paměti. Narodila jsem se a s rodinou žiji v Litoměřicích, ráda cestuji, čtu a setkávám se s lidmi.