Ženy v politice a veřejném životě Ústeckého kraje

23. 08. 2018
Ženy v politice a veřejném životě Ústeckého kraje

Síťovací setkání žen, které působí v politických funkcích a veřejné správě

Jaké jsou příběhy a zkušenosti žen, které působí v politických pozicích a veřejných funkcích? Na jaké překážky ženy při vstupu do politiky narazí a jak se jim daří prosadit v převážně mužském světě politiky? Proč je na komunální úrovni zastoupeno nejvíce žen a s vyšší úrovní politiky jejich počet ubývá? Proč vůbec politika potřebuje ženský prvek? Je to špína, kterou necháme mužům, ať se perou? Čím je specifický náš Ústecký kraj?

Na všechny tyto otázky budeme hledat odpovědi v otevřené a neformální debatě s úspěšnými političkami a inspirativními ženami. Muži, kteří fandí ženám v politice a veřejném životě, jsou vítáni!

• OLGA RICHTEROVÁ, poslankyně za Piráty
  • MICHAELA MARKSOVÁ, bývalá ministryně práce a sociálních věcí, členka předsednictva ČSSD
  • MICHAELA TEJMLOVÁ zastupitelka v Jablonci nad Nisou, kandidátka do Senátu 2018
  • EVA OUTLÁ starostka MO Střekov, Ústí nad Labem